Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.
(0314) 763 403

Ambulant woonbegeleider

Ten behoeve van Gezinshuis de Kade is er een vacature ontstaan voor de functie van ambulant woonbegeleider voor 12-16 uur per week met ingang van mei 2018.

WIE ZIJN WIJ?

Gezinshuis de Kade is een kleinschalige organisatie voor woonzorg in Zutphen, in samenwerking met Sa-Net Wonen.Op dit moment wonen er 6 cliënten. Op onze kleinschalige wooninitiatieven krijgen (jong)vowassenen een traject op maat in het kader van beschermd wonen, of als onderdeel van hun groei naar (grotere) zelfstandigheid.

Op dit moment zoeken we een begeleider die cliënten op onze beschermd wonen locaties enkele uren per dag begeleidt aan huis. Die begeleiding is altijd gericht op stabilisatie en/of ontwikkeling van het dagelijks leven in al zijn facetten. Denk daarbij aan: financiën organiseren, bezoeken van dagbesteding, het hebben van een geoznd leefpatroon, een goede omgang met collega's, dag- en nachtritme; hygiëne en schoonmaak; plannen en nakomen van afspraken; het bezoeken van instanties. Voor de nu vacante functie ligt de nadruk op praktische ondersteuning!

Bij de Kade wonen cliënten die behoefte hebben aan een betrouwbare begeleider; die met regelmaat komt; fexibel inspeelt op hun (niet altijd te plannen) zorgvraag; die om kan gaan met de weerstand die cliënten soms ervaren tegen begeleiding en die kennis heeft, of wil opdoen, over mensen met een sociale-angststoornis.

DE FUNCTIE

Als ambulant woonbegeleider begeleid je de (jong)volwassenen die op onze beschermd wonen locaties wonen in samenwerking met een klein team van 4 personen. Sporadisch zal gevraagd worden de gezinshuisouders te ondersteunen op de hoofdlocatie ten behoeve van de minderjarige kinderen. Ook ben je actief betrokken bij de casuïstiekbesprekingen; de organisatorische vergaderingen; de methodische ondersteuning en scholingsactiviteiten. We gaan er vanuit dat je, indien nodig, bereid bent de opleiding tot BHV-er te volgen.

WAT GA JE DOEN:

Als begeleider heb je een verantwoordelijke en zelfstandige functie en bied je ondersteuning aan onze (jong)volwassenen. Hierbij kan sprake zijn van een psychische- (pddnos/persoonlijkheidsproblematiek) en/of verstandelijke beperking die hen in meer of mindere mate beperkt in het dagelijks functioneren. Je werkt met onze bewoners aan doelen in een gezamenlijk opgesteld begeleidingsplan.
Als begeleider ben je samen met onze cliënten verantwoordelijk voor een fijne en veilige woon- en leefomgeving. Samen activiteiten ondernemen, zowel huishoudelijk als recreatief.

Je leert de cliënt vaardigheden aan en denkt samen met de cliënt na over hoe deze vaardigheden vast te houden. Je signaleert de directe en indirecte hulpvragen, en adviseert en ondersteunt onze cliënten in hun groeiproces. Je werkt zowel alleen als in teamverband. Een persoonlijke benadering op basis van vertrouwen is hierin het uitgangspunt. 
 

WIJ VRAGEN

Een enthousiaste aanpakker die wil werken in een kleine zorginstelling waarin een grote mate van zelfstandigheid en initiatief wordt verwacht. Als persoonlijk begeleider ben jij betrokken en professioneel naar onze bewoners, en externe contacten. Verder ben je probleemoplossend, zelfstandig en sta je stevig in je schoenen. Jij bent in staat om stabiliteit en structuur aan te brengen, in samenwerking met gezinshuisouders, collega's, methodisch ondersteuner en behandelaars. Je kunt jouw werkwijze verantwoorden aan de hand van het zorginhoudelijke kader. En kunt dit zowel mondeling als schriftelijk.

  • Je hebt minimaal een afgeronde opleiding MBO Sociaal Pedagogisch Werk niveau 4, of vergelijkbaar, met daarbij ervaring in de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en kennis van psychopathologie (mn. ASS problematiek en verslavingsproblematiek).
  • Je beschikt over mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor het rapporteren over het verloop van de hulpverlening. Je kunt je handelwijze inzichtelijk maken en je keuzes verantwoorden.
  • Je bent doortastend en consequent en beschikt over probleemoplossend vermogen. Je kunt naast de cliënt staan om hem te ondersteunen en te helpen groeien, maar ook sturend zijn wanneer dat noodzakelijk is. Gedragscorrigerend en –controlerend optreden is bij onze (jong)volwassenen van belang.
  • Je bent bereid tot het verrichten en begeleiden van dagelijkse kleine huishoudelijke werkzaamheden op de woonlocatie. Denk hierbij aan: schoonmaakwerkzaamheden; budgetteren weekgeld; voeren van een administratie; begeleiden van boodschappen, koken en contact met (gemeentelijke)instanties.
  • Je bent creatief in het aanbieden van activiteiten gericht op vrijetijdsbesteding.
  • Je bent bereid tot enigszins flexibele werktijden, afgestemd op de (jong)volwassenen (ook in de avonden en het weekend). Daarbij kunnen gebroken diensten zitten.

WIJ BIEDEN

Je krijgt een tijdelijk contract conform cao gehandicaptenzorg, FWG 40, bij goed functioneren wordt dit verlengd. Voor de functie ambulant woonbegeleider is een geldige Verklaring omtrent Gedrag (VOG) een vereiste.  Het opvragen van referenties en/of uitgenodigd worden een dagdeel mee te draaien in het gezinshuis, kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

INTERESSE? LEUK!

Je kunt tot 1 mei 2018 een mail sturen naar Maarten Jan van Dijk & Hanne Pen, dekade@sa-net.nl,  waarin je vertelt waarom je geknipt bent voor deze baan. We willen graag weten wat je relevante werkervaring precies inhoudt, en waarom je bij ons wilt komen werken. We hebben dus liever een uitgebreide sollicitatie waarin je vertelt wie je bent en waarom jij de man of vrouw bent voor deze functie, dan een korte brief verwijzend naar een cv. 

 

Meer weten?

Neem dan contact op met ons kantoor. Wij helpen u graag verder.

Neem contact op