Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.
(0314) 763 403

De Luwte

De Luwte is een verbouwde boerderij in een gevarieerd landschap van bos en open natuur. Doetinchem ligt op 5 kilometer afstand, Zelhem op 1,5 kilometer. Doetinchem is een leuke plaats om te winkelen, Zelhem is een gezellig dorp met veel voorzieningen.

Voor wie?

In de Luwte wonen mensen vanaf 18 jaar met diverse hulpvragen. Dat zijn mensen:

  • met een persoonlijkheidsstoornis/psychiatrische problematiek
  • die hulp nodig hebben bij het verwerken van een trauma
  • met geloofsvragen of identiteitsproblemen

Zij hebben een verblijfsindicatie (vanuit WMO of WLZ).

Persoonlijke aanpak

Iedere bewoner krijgt een persoonlijk begeleider om samen te werken naar herstel en opbouw in zijn/haar leven. De Luwte is een beschermende woonvorm, waar iedereen zichzelf mag zijn.  Overdag gaat iedereen naar eigen werk, dagbesteding of vrijwilligerswerk. Op de Luwte is er een gestructureerd programma met tijd voor huishouden en buitenwerk, zoals het verzorgen van paarden. De Luwte werkt met een vast team aan begeleiders. Er is 7 dagen per week begeleiding.

Kleinschalige woonvorm

Er is plaats voor 7 bewoners die elk een eigen zit/slaapkamer hebben. Samen maken ze gebruik van een keuken en woonkamer. Verder zijn er twee studio's met eigen keuken en/of sanitair waarin gewerkt kan worden aan meer zelfstandigheid.

Zelfstandig begeleid wonen

Als het mogelijk is kunnen bewoners vanuit de Luwte de stap maken naar zelfstandig begeleid wonen. Er is nog steeds begeleiding, maar meer op afstand. Bijvoorbeeld bij financiële zaken of het opbouwen van sociale contacten.

Contact

info@sa-net.nl

tel. 0314 – 763403

Johan Nahuis

Locatiecoördinator
T 0314-763403
E j.nahuis@sa-net.nl